“Pithivier” sunt un tip de placinte frantuzesti care se umplu cu tot felul de combinatii de gusturi. Iubesc branzeturile cu mucegai alb precum Camembert si Brie si mi se pare ca se potrivesc atat de bine cu dulceata usor picanta de ardei iute in acest tip de placinta. Asa ca le-am reunit intr-un strat bine rumenit de aluat foietaj. A iesit o nebunie de gusturi si texturi, gata in 30 de minute si cu doar 5 ingrediente.
Am folosit branza Camembert de la Delaco pentru ca are o textura cremoasa la interior, moale si care se topeste in cel mai apetisant mod. Voi puteti incerca aceasta reteta chiar si cu Brie de la Delaco, se potriveste la fel de bine.
Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat foietaj #DeNearuncat, nu aveam cum sa nu il salvez asa ca am facut si cateva “saratele” cu aceleasi ingrediente. Cred ca aceasta ar putea fi o varianta tare buna de snack de luat la pachet sau aperitiv pentru o masa de sarbatoare.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 foaie de aluat foietaj (la temperatura camerei)
- 1 branza Camembert Delaco
- 5 lingurite dulceata de ardei iute
- 1 ou
- optional: susan
- Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 200C.
- Taiati branzq Camembert in doua.
- Intindeti dulceata de ardei iuti pe una dintre cele doua jumatati si apoi acoperiti cu cea de-a doua jumatate.
- Intindeti foaia de aluat foietaj si taiati un patrat de aproximativ 17×17 cm.
- Acoperiti bine cu aluat branza Camembert.
- Bateti bine oul si ungeti branza infasurata in aluat. Asigurativa ca partea cu colturile pliate de aluat este pe fund, asezata in tava tapetata cu hartie de copt.
- Optional puteti presara seminte de susan.
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 200C sau pana cand aluatul este bine rumenit si pufos.
- Savurati acest deliciu cald ca sa va puteti bucura de branza moale si bine topita in combinatie cu dulceata de ardei iute care va insiropa minunat aluatul.