Aceste cake pops pe care le vedeti des prin cofetarii sau la petreceri sunt genul de desert pe care il adora si cei mici si cei mari. Dar stiati ca sunt si foarte usor de facut? Le puteti face fie din pandispan, fie din resturi de blat ramas de la alte torturi sau prajituri pe care le faceti, chiar si aluaturile de prajituri care nu au iesit asa cum visati. Le glazurati cu ciocolata, adaugati bombonele colorate sau fulgi de cocos si obtineti un desert pe bat fabulos!
Eu am folosit pentru aceste cake pops marginile de blat ramase de cand am facut Prajitura Felie de Lapte, practic un pandispan cu cacao. Pentru cake pops deschise la culoare puteti folosi si un blat de pandispan alb ca cel pe care l-am folosit in aceasta reteta sau un blat de banana bread pentru varianta vegana.
Puteti deci folosi fie resturi #DeNearuncat de blat de prajituri sau sa faceti de la zero un pandispan special pentru aceste prajituri.



Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Ingrediente
- Pentru blat: 5 oua
- 100g zahar tos
- 25ml ulei
- 130g faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 30g cacao
- 10g praf de copt
- Pentru a forma bilutele: 150ml frisca lichida (adaugati treptat si ajustati in functie de consistenta obtinuta)
- Pentru topping: 20g ciocolata topita
- sprinkles-bombonele colorate, fulgi de cocos, nuci macinate etc
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru pandispanul cu cacao. Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
- Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (nu conteaza foarte mult dimensiunea tavii pentru ca oricum la final veti sfarama tot aluatul copt) si coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand aluatul este ferm la suprafata.
- Lasati pandispanul sa se raceasca si topiti intre timp ciocolata la baie de abur.
- Sfaramati cu mainile blatul si amestecati cu frisca lichida, turnand treptat frisca pentru a va asigura ca nu obtineti o compozitie prea moale. Framantati cu mainile si adaugati frisca pana cand simtiti ca ati obtinut o compozitie suficient de moale incat sa puteti modela bilutele.
- Modelati bilute de 3-4 cm diametru pe care le treceti apoi prin ciocolata topita si fierbinte.
- treceti apoi bilutele prin bombonele colorate sau fulgi de cocos/nuca etc.
- Lasati la rece minim 2-3 ore inainte de a servi.
- Infingeti paie, scobitori sau betisoare de frigaruie scurtate in fiecare bomboana si ta-daaa ati obtinut niste delicioase Cake Pops.