Daca si voua vi se intampla sa va mai ramana felii sau bucatele de paine care se usuca, atunci va recomand sa va ganditi de doua ori inainte de a le arunca. Puteti face o delicioasa budinca de paine cu branza si masline. As zice ca seamana in acelasi timp si cu friganelele si cu o focaccia pufoasa. Painea redevine moale, branza de topeste si maslinele dau o aroma delicioasa acestui preparat #DeNearuncat.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g paine (adaptati in functie de cata paine #DeNearuncat aveti)
  • 3 oua mari
  • 400ml lapte/lapte vegetal
  • 150g branza (puteti folosi telemea, cascaval, mozzarella, parmezan etc).
  • 12-15 masline curatate de samburi
  • 50g de unt taiat bucatele mici
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg puneti painea taiata cubulete sau rupta cu mana in bucatele mai mici.
  3. Adaugati ouale, laptele, untul, condimentele, branza si maslinele taiate bucatele mici.
  4. Amestecati si asezati presand usor tot amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C sau pana cand budinca devine ferma si bine rumenita la suprafata.
  6. Savurati ca atare sau alaturi de legume proaspete.