Daca si voua vi se intampla sa va mai ramana felii sau bucatele de paine care se usuca, atunci va recomand sa va ganditi de doua ori inainte de a le arunca. Puteti face o delicioasa budinca de paine cu branza si masline. As zice ca seamana in acelasi timp si cu friganelele si cu o focaccia pufoasa. Painea redevine moale, branza de topeste si maslinele dau o aroma delicioasa acestui preparat #DeNearuncat.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g paine (adaptati in functie de cata paine #DeNearuncat aveti)
- 3 oua mari
- 400ml lapte/lapte vegetal
- 150g branza (puteti folosi telemea, cascaval, mozzarella, parmezan etc).
- 12-15 masline curatate de samburi
- 50g de unt taiat bucatele mici
- sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Intr-un bol larg puneti painea taiata cubulete sau rupta cu mana in bucatele mai mici.
- Adaugati ouale, laptele, untul, condimentele, branza si maslinele taiate bucatele mici.
- Amestecati si asezati presand usor tot amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C sau pana cand budinca devine ferma si bine rumenita la suprafata.
- Savurati ca atare sau alaturi de legume proaspete.