Briosele acestea cu iaurt si capsune vor intra repede in topul deserturilor preferate din casa voastra. Se fac rapid, amesteci toate ingredientele in bol. Ingrediente simple pe care sigur le ai prin frigider. Poti folosi orice fructe ai la indemana, chiar si fructe congelate si raman proaspete si moi 2-3 zile, asa ca le puteti strecura si in pachetul pentru birou sau scoala.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 oua
- 200g zahar
- 200g iaurt
- 200g faina
- 10g praf de copt
- 50ml ulei
- sucul si coaja de la o lamaie
- 700-800g fructe (in cazula acesta capsune)
- Instructiuni
- Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
- Intr-un bol larg mixati ouale cu zaharul, iaurtul, faina, praful de copt, uleiul si lamaia.
- Turnati aluatul in forme speciale pentru briose, pastrand cam un 1 cm liber, astfel incat briosele sa aiba loc sa creasca.Apoi presarati fructele apasand usor.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor maroni.
- Optional decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.