V-a mai ramas o portie #DeNearuncat de terci de ovaz dupa micul dejun? Nu il aruncati pentru ca il puteti recicla foarte usor facand cateva briose delicioase pentru voi si cei mici. Le puteti da un twist personal adaugand fructe proaspete sau uscate sau bucatele de ciocolata.
Daca sunteti in cautarea unei retete de terci de ovaz va las o idee aici de terci de ovaz la rece sau una de terci de ovaz cald cu ciocolata.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g terci de ovaz preparat
- 50g faina
- 1 lingurita praf de copt
- sucul de la o portocala/ 1 lingurita esenta de portocala
- 2 linguri ulei de cocos/ulei de floarea soarelui/unt topit
- 2 linguri sirop de agave/artar/miere sau alt indulcitor preferat
- Optional: fructe proaspete sau uscate, fulgi de ciocolata etc
- Instructiuni
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol.
- Turnati amestecul in forme de briose antiaderente pastrand 1 cm gol la suprafata pentru a permite brioselor sa creasca.
- Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C.
- Savurati-le ca gustare, la micul dejun sau in pachetul pentru scoala sau birou.