Acesti biscuiti pufosi si aromati sunt atipici retetelor clasice de biscuiti, pentru ca nu sunt tari si crocanti, ci moi, aerati si foarte pufosi.

Au un gust intens de lamaie, iar crema de Branza Pufoasa de la Delaco din compozitie le ofera o textura catifelata si fiecare bucatica din acesti biscuiti ti se topeste in gura.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 140g Crema de Branza Pufoasa Delaco
  • 180g zahar
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie bio
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1g praf de copt
  • 250g faina
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pana sunt perfect omogenizate si obtineti o compozitie moale si lipicioasa.
  3. Lasati compozitia sa se raceasca in frigider minim 30 de minute inainte de a modela biscuitii.
  4. Intre timp preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava cu hartie de copt
  5. Dupa ce compozitia s-a racit si intarit, cu o lingurita scoateti cate o bucata din aceasta. Cu mainile usor umezite cu apa rece, modelati sfere de 3 cm diametru si asezati-le pe hartia de copt. Asigurati-va ca este mult spatiu in jurul fiecarei bilute, acestea se vor topi si se vor aplatiza in timpul coacerii.
  6. Compozitia aceasta ar trebui sa va ajunga pentru a coace de 2 ori intr-o tava de cuptor.
  7. Coaceti 10-15 minute la 180C sau pana cand devin complet copti. Lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de a servi. Imediat dupa ce ii veti scoate din cuptor vor fi foarte moi si riscati sa se rupa cat sunt calzi.