3 ingrediente: Branza, unt si faina sunt tot ce ai nevoie pentru a face indragitii „Biscuiti 100” – numiti astfel pentru ca trebuie sa folosesti cantitati egale din fiecare ingredient, de obicei 100g din fiecare sunt suficiente pentru o tava. Reteta de baza se face extrem de usor dar o puteti personaliza dupa preferinte cu tot felul de toppinguri precum seminte de susan, mac, parmezan sau ierburi aromatice.
E o reteta minunata pentru cei mici, devenind o gustare numai buna de rontait in pachetelul de la gradinita sau scoala, dar pe cuvand ca sunt deliciosi si pentru noi cei mari.
Si pentru ca e foarte important sa adaugam nutrienti si vitamine in dieta micutilor nostri, am folosit branza Iglu de lapte de la Delaco Junior care este imbogatita cu calciu si devine o sursa de proteine delicioasa. De asemenea, nu contine gluten si este realizata in intregime din ingrediente naturale.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru 2 tavi: 144g Iglu de lapte Delaco junior (2 cutiute)
- 144g unt la temperatura camerei
- 144g faina
- Optional daca doriti sa adaugati toppinguri: 1 ou
- 2-3 linguri seminte de susan
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati cele 3 ingrediente pana cand obtineti un aluat ferm, omogen si elastic. Acoperiti cu folie sau puneti-l intr-o caserola si lasati-l la rece minim 30 de minute inainte de a modela biscuitii.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Taiati aluatul in 2 bucati egale pe care le intindeti pe rand cu sucitorul. Cu o forma speciala de taiat sau folosind un pahar decupati cerculete (puteti decupa si orice alte forme doriti, le puteti face chiar si sub forma de saratele).
- Asezati biscuitii in tava si daca doriti sa adaugati toppinguri ungeti bine cu un ou batut.
- Presarati toppingul dorit, eu am folosit seminte de susan alb.
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand biscuitii cresc putin si devin aurii la suprafata.
- Ii puteti pastra proaspeti pana la 3-4 zile intr-o punguta ermetica sau caserola.