3 ingrediente: Branza, unt si faina sunt tot ce ai nevoie pentru a face indragitii „Biscuiti 100” – numiti astfel pentru ca trebuie sa folosesti cantitati egale din fiecare ingredient, de obicei 100g din fiecare sunt suficiente pentru o tava. Reteta de baza se face extrem de usor dar o puteti personaliza dupa preferinte cu tot felul de toppinguri precum seminte de susan, mac, parmezan sau ierburi aromatice.

E o reteta minunata pentru cei mici, devenind o gustare numai buna de rontait in pachetelul de la gradinita sau scoala, dar pe cuvand ca sunt deliciosi si pentru noi cei mari.

Si pentru ca e foarte important sa adaugam nutrienti si vitamine in dieta micutilor nostri, am folosit branza Iglu de lapte de la Delaco Junior care este imbogatita cu calciu si devine o sursa de proteine delicioasa. De asemenea, nu contine gluten si este realizata in intregime din ingrediente naturale.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru 2 tavi: 144g Iglu de lapte Delaco junior (2 cutiute)
  • 144g unt la temperatura camerei
  • 144g faina
  • Optional daca doriti sa adaugati toppinguri: 1 ou
  • 2-3 linguri seminte de susan
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati cele 3 ingrediente pana cand obtineti un aluat ferm, omogen si elastic. Acoperiti cu folie sau puneti-l intr-o caserola si lasati-l la rece minim 30 de minute inainte de a modela biscuitii.
  3. Preincalziti cuptorul la 180C.
  4. Taiati aluatul in 2 bucati egale pe care le intindeti pe rand cu sucitorul. Cu o forma speciala de taiat sau folosind un pahar decupati cerculete (puteti decupa si orice alte forme doriti, le puteti face chiar si sub forma de saratele).
  5. Asezati biscuitii in tava si daca doriti sa adaugati toppinguri ungeti bine cu un ou batut.
  6. Presarati toppingul dorit, eu am folosit seminte de susan alb.
  7. Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau pana cand biscuitii cresc putin si devin aurii la suprafata.
  8. Ii puteti pastra proaspeti pana la 3-4 zile intr-o punguta ermetica sau caserola.