Magia Craciunului inseamna pentru multi dintre noi bucuria gustului copilariei, farmecul prajiturilor facute de bunica si mama in ajun de sarbatoare.

Toate aceste delicii ce ne-au facut copilaria mai dulce se dadeau de la o gospodina la alta pe biletele scrise de mana sau caiete de retete. 

Dar Dr. Oetker ne face tuturor un cadou anul acesta si reuneste 80 de astfel de  comori gastronomice, retete iubite sau retete uitate, in cartea “Dulce Romanie” – pe care o gasiti si voi in librariile Carturesti si online pe carturesti.ro.

Orice pasionat de bucatarie, retete si povesti cu talc din lumea deserturilor romanesti din cele mai vechi timpuri si pana azi, va fi tare fericit sa gaseasca un astfel de cadou sub brad.

Eu m-am bucurat enorm sa gasesc in acasta carte comoara (demna de lasat mostenire copiilor) si reteta prajiturilor care imi faceau mereu cu ochiul din cofetaria cartierului in care am crescut: Bezele Sarah Bernhardt.

Hai sa va zic si de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati aceste bezele delicate, elegante si ataaat de usor de facut:

Pentru bezele:

-125g albus (4-5 oua);

-280g zahar tos;

-5ml otet;

-20g amidon Dr.Oetker;

Incepeti prin a mixa albusurile si cand acestea incep sa devina ferme, adaugati pe rand zaharul, otetul si amidonul amestecand continuu pana cand obtineti o spuma tare si lucioasa ce sta pe tel.

Le formati frumos cu un pos si le coaceti timp de 90 de minute la 100C si apoi le lasati sa se raceasca in cuptor.

Intre timp pregatim si crema pentru care aveti nevoie de:

-115g ciocolata neagra;

-110ml frisca lichida;

-15ml miere;

-1 lingura esenta de rom Dr. Oetker;

-fistic sau nuca maruntita pentru decor.

Frisca se incalzeste pana la fierbere si apoi se amesteca cu ciocolata maruntita. Adaugati mierea si esenta de rom si amestecati pana cand obtineti un ganache lucios. Lasati sa ajunga la temperatura camerei si apoi folosind un pos umpleti bezelele si decorati cu fisticul maruntit, ca in filmare.

Cadoul perfect de sarbatori pentru cei dragi nu trebuie sa fie costisitor sau complex, eu zic ca o cutie de Bezele Sarah Bernhardt frumos ambalata si cartea Dulce Romanie pot fi un cadou cu adevarat magic & delicios.