Iubesc batoanele Bounty cu mult cocos si ciocolata, dar nu m-as fi gandit niciodata ca le pot face atat de usor acasa. Au fix acelasi gust, se fac rapid si cu doar 3 ingrediente. In plus, din cantitatile retetei ies aproximativ 12 batoane, deci vor fi numai bune de impartit si cu cei dragi.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g fulgi de cocos
  • 150ml lapte condensat
  • 200g ciocolata topita
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati cocosul si laptele condensat.
  3. Cu mainile usor umezite modelati batoanele (ar trebui sa aiba aproximativ 7-8 cm lungime si 1,5-2 cm grosime) si asezati-le pe o foaie de hartie de copt.
  4. Pe lungime, in fiecare baton infingeti cate un bat de frigaruie.
  5. Lasati-le in congelator pentru a se intari suficient cat sa fie usor de scufundat in ciocolata calda fara sa se dezintegreze (aproximativ 2 ore).
  6. Dupa 2 ore topiti ciocolata si turnati-o intr-un pahar cat mai ingust si inalt.
  7. Introduceti fiecare baton de cocos, tinand de scobitoare, in paharuld e ciocolata pana cand aceasta este complet acoperita.
  8. Puneti batoanele inapoi pe hartia de copt. Daca va mai ramane putina ciocolata topita, puteti stropi usor la final batoanele pentru a decora cu linii fine de cicolata.
  9. Lasati sa se raceasca in frigider inca 30 de minute inainte de servire.
  10. Le puteti pastra in frigider in caserole sau pungute ermetice sau chiar si in congelator.