Iubesc batoanele Bounty cu mult cocos si ciocolata, dar nu m-as fi gandit niciodata ca le pot face atat de usor acasa. Au fix acelasi gust, se fac rapid si cu doar 3 ingrediente. In plus, din cantitatile retetei ies aproximativ 12 batoane, deci vor fi numai bune de impartit si cu cei dragi.



Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g fulgi de cocos
- 150ml lapte condensat
- 200g ciocolata topita
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati cocosul si laptele condensat.
- Cu mainile usor umezite modelati batoanele (ar trebui sa aiba aproximativ 7-8 cm lungime si 1,5-2 cm grosime) si asezati-le pe o foaie de hartie de copt.
- Pe lungime, in fiecare baton infingeti cate un bat de frigaruie.
- Lasati-le in congelator pentru a se intari suficient cat sa fie usor de scufundat in ciocolata calda fara sa se dezintegreze (aproximativ 2 ore).
- Dupa 2 ore topiti ciocolata si turnati-o intr-un pahar cat mai ingust si inalt.
- Introduceti fiecare baton de cocos, tinand de scobitoare, in paharuld e ciocolata pana cand aceasta este complet acoperita.
- Puneti batoanele inapoi pe hartia de copt. Daca va mai ramane putina ciocolata topita, puteti stropi usor la final batoanele pentru a decora cu linii fine de cicolata.
- Lasati sa se raceasca in frigider inca 30 de minute inainte de servire.
- Le puteti pastra in frigider in caserole sau pungute ermetice sau chiar si in congelator.