Asa-i ca si voua vi se intampla uneori sa ramaneti cu cateva banane #DeNearuncat prea coapte sau pe care nu le mai mancati? Daca da, atunci acest desert e pentru voi: Banana bread cu o glazura fina de ciocolata alba. Un chec moale, pufos, usor umed, cu bucatele de fistic si foarte aromat care va deveni rapid compania perfecta pentru cafeaua sau ceaiul vostru. Puteti adauga ciocolata sau fructe uscate in compozitie si cu siguranta de fiecare data va fi super gustos.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 banane foarte coapte, curatate de coaja
- 2 oua (pentru varianta vegana inlocuiti ouale cu inca o banana)
- 2 linguri de scortisoara
- 200 ml lapte ((puteti folosi si lapte vegetal)
- 200g fulgi de ovaz sau faina alba
- 10 g praf de copt
- 50 ml ulei (eu am folosit de cocos)
- 1 lingura esenta de vanilie
- 50g de fistic maruntit pentru compozitie + 50 g de fistic macinat pentru topping
- 100g de zahar brun (eu am folosit de cocos)
- O tableta de ciocolata alba
- Optional: puteti presara nuci, fructe uscate sau bucatele de ciocolata inainte de coacere (eu am adaugat cateva nuci Pecan).
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele de mai sus, in afara de cele 50g de fistic macinat si ciocolata alba, folosind un mixer sau tel, pana cand obtineti un amestec omogen, moale si aerat.
- Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati o tava de chec cu hartie (eu am folosit o tava clasica de cozonac/chec, dar puteti pregati acest desert si in tavi rotunde cu diametru de aproximativ 24cm).
- Turnati aluatul obtinut in tava. Daca doriti sa adaugati si toppinguri acesta este momentul sa le puneti. Eu am presarat cateva nuci Pecan.
- Coaceti la 170C timp de 40 de minute sau pana cand aluatul devine ferm si maroniu la suprafata. Interiorul va ramane usor umed datorita bananelor si uleiului.
- Cat timp checul este foarte fiebinte presarati ciocolata alba tocata marunt cu un cutit, aceasta se va topi de la caldura acestuia si o veti putea intinde apoi uniform. Presarati si fisticul macinat.
- Feliati dupa racirea completa.