Cine ar fi crezut ca daca adaugi covrigei intr-un desert ciocolatos obtii ceva si mai gustos?
EI bine Covrigeii integrali de la Alka se potrivesc de minune intr-o crusta fragedea indulcita cu sirop de artar, pentru ca sunt super crocanti datorita uleiului de masline si aduc un plus de fibre pentru ca sunt pregatiti folosind faina integrala.
SI ce merge mai bine langa o crusta aromata si sfaramicioasa daca nu un blat pufos, dens si ciocolatos? Decadent, nu? ei bine acest gen de Brownie nu vine decat cu plusuri pentru sanatate, pentru ca nu are pic de zahar si e facut folosind doar ingrediente vegane.
Si daca aveti si 1-2 banane #DeNearuncat prin casa, atunci asta e reteta perfecta pentru micul vostru dejun de maine. Puteti urmari reteta mai jos:
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru blatul crocant: 100g covrigei integrali Alka
- 50g unt de cocos
- 50 ml sirop de artar /agave/zahar de cocos sau alt indulcitor natural
- Pentru Brownie: 250g fulgi de ovaz
- 150ml lapte vegetal (sau normal)
- 1 banana mare
- 10g praf de copt
- 2 linguri de ulei de cocos
- 150ml sirop de artar
- 5 linguri de cacao
- 2 linguri de vanilie
- Pentru topping: ciocolata matuntita (eu am folosit una vegana, dar puteti folosi orice tip de ciocolata)
- Instructiuni
- Maruntiti intr-un blender/chopper sau mojar covrigeii pe care apoi ii amestecati cu siropul de artar si uleiul de cocos.
- Veti obtine un amestec asemanator unui aluat foarte sfaramicios. Asezati si presati pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 18x20cm)
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru brownie pana obtineti o compozitie omogena. Turnati compozitia obtinuta peste crusta de covrigei.
- Presarati ciocolata tocata grosier cu cutitul si lasati la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180C.