Daca vreti sa incercati sa faceti acasa bagels, am reteta perfecta pentru voi. Sunt perfecti pentru sandwichuri de tot felul, dulci sau sarate, iar pe primii presimt ca ii veti manca goi si calzi, proaspat scosi din cuptor pentru ca nu veti rezista mirosului imbietor ce va inunda bucataria.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 7g drojdie
  • 20g zahar
  • 300ml apa calduta
  • 460g faina
  • 6g sare
  • 1 ou
  • Pentru topping: sare, seminte de mac si susan
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, drojdia, apa, zaharul si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Pe o suprafata pudrata cu faina impartiti aluatul in 8- 10 bilute egale, in functie de dimensiunile preferate pentru acesti bagels.
  4. Presand cu degetul faceti o gaura in mijlocul fiecarei bilute de aluat si faceti miscari circulare pentru a largi spatiul gol. Acoperiti cu o panza curata si lasati sa mai creasca 15 minute.
  5. Intre timp puneti la fiert intr-o oala mare apa. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugati pe rand cate un bagel. Aveti grija sa nu aglomerati, astfel incat acestia sa nu se lipeasca intre ei. Intorceti-i cand se ridica la suprafata si mai fierbeti inca 1 minut.
  6. Mutati fiecare bagel pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-i cu ou batut. Presarati sare, mac si susan. Coaceti timp de 10 minute la 200C.