Moi si pufosi, acesti Bagels cu cascaval afumat sunt perfecti sa fie mancati calzi cu unt, crema de branza sau transformati intr-un sandwich cu toate ingredientele tale preferate.
Reteta e destul de apropiata de cea a painii clasice, dar pentru a obtine acel luciu perfect si crusta aurie, trebuie mai intai sa ii fierbeti si apoi sa ii coaceti pentru un rezultat de-li-cios!
Au fost super gustosi, iar aroma usor afumata a cascavalului afumat de la Delaco i-a facut si mai buni. Va promit ca odata incercata aceasta reteta, va deveni o preferata la voi in casa.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 5
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 7g drojdie
- 20g zahar
- 300ml apa calduta
- 460g faina
- 6g sare
- 1 ou
- Cascaval afumat Delaco
- seminte de mac
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, drojdia, apa, zaharul si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Pe o suprafata pudrata cu faina impartiti aluatul in 8- 10 bilute egale, in functie de dimensiunile preferate pentru acesti bagels.
- Presand cu degetul faceti o gaura in mijlocul fiecarei bilute de aluat si faceti miscari circulare pentru a largi spatiul gol. Acoperiti cu o panza curata si lasati sa mai creasca 15 minute.
- Intre timp puneti la fiert intr-o oala mare apa. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugati pe rand cate un bagel. Aveti grija sa nu aglomerati, astfel incat acestia sa nu se lipeasca intre ei. Intorceti-i cand se ridica la suprafata si mai fierbeti inca 1 minut.
- Mutati fiecare bagel pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-i cu ou batut. Coaceti timp de 10 minute la 200C.
- Dupa primele 10 minute presarati cascaval afumat ras si seminte de mac. Coaceti inca 10-15 minute sau pana cand cresc si capata o crusta aurie lucioasa.