Moi si pufosi, acesti Bagels cu cascaval afumat sunt perfecti sa fie mancati calzi cu unt, crema de branza sau transformati intr-un sandwich cu toate ingredientele tale preferate.

Reteta e destul de apropiata de cea a painii clasice, dar pentru a obtine acel luciu perfect  si crusta aurie, trebuie mai intai sa ii fierbeti si apoi sa ii coaceti pentru un rezultat de-li-cios!

Au fost super gustosi, iar aroma usor afumata a cascavalului afumat de la Delaco i-a facut si mai buni. Va promit ca odata incercata aceasta reteta, va deveni o preferata la voi in casa.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 7g drojdie
  • 20g zahar
  • 300ml apa calduta
  • 460g faina
  • 6g sare
  • 1 ou
  • Cascaval afumat Delaco
  • seminte de mac
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, drojdia, apa, zaharul si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Pe o suprafata pudrata cu faina impartiti aluatul in 8- 10 bilute egale, in functie de dimensiunile preferate pentru acesti bagels.
  4. Presand cu degetul faceti o gaura in mijlocul fiecarei bilute de aluat si faceti miscari circulare pentru a largi spatiul gol. Acoperiti cu o panza curata si lasati sa mai creasca 15 minute.
  5. Intre timp puneti la fiert intr-o oala mare apa. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugati pe rand cate un bagel. Aveti grija sa nu aglomerati, astfel incat acestia sa nu se lipeasca intre ei. Intorceti-i cand se ridica la suprafata si mai fierbeti inca 1 minut.
  6. Mutati fiecare bagel pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-i cu ou batut. Coaceti timp de 10 minute la 200C.
  7. Dupa primele 10 minute presarati cascaval afumat ras si seminte de mac. Coaceti inca 10-15 minute sau pana cand cresc si capata o crusta aurie lucioasa.