Un sos alb usor si cremos, ardei rosii copti si aromati, imbinandu-se minunat intr-o reteta simpla si rapida, dar care va face fericite toate burticile din familie. Ardeii copti cu sos alb, sunt un fel de mancare cu care am crescut si pe care il mancam cu pofta. Imi placea la nebunie sa inmoi cate o bucatica de paine in sosul de smantana peste care presaram branza. Asa ca acum am facut un upgrade la reteta clasica si am adaugat crema de branza pufoasa de la Delaco. Aceasta a dat mai multa conistenta sosului si o textura catifelata. Trebuie sa incercati neaparat.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 6 ardei copti
- 350 ml apa calduta
- 200 ml smantana de gatit
- 1 cutie Crema de branza Delaco – cu smantana
- Sare si piper dupa gust (am folosit o lingurita de amestec de sare, piper si chilli)
- Paine pentru prajit si verdeturi proaspete pentru decorat
- Instructiuni
- Caliti ceapa taiata marunt in uleiul de masline, pana cand capata o nuanta aurie.
- Adaugati sare si piper dupa gust si apa. Amestecati si lasati sa ajunga la temperatura de fierbere.
- Adaugati apoi smantana de gatit, amestecati si lasati sa ajunga din nou la temperatura de fierbere.
- Opriti aragazul si in sosul alb amestecati cate o lingura de crema de branza pana cand se topeste in totalitate.
- Porniti din nou aragazul si adaugati ardeii copti. Lasati sa fiarba aproximativ 10 minute (adaugati treptat apa in cazul in care lichidul se evapora in acest timp)
- Acum mai trebuie doar sa va bucurati de acest deliciu, cu cateva felii de paine prajita si verdeturi proaspete presarate.